Co nového u nás?

16.12.2022

Letošní včelařská sezóna se blíží k závěru. Předpokládáme, že koncem července budeme vytáčet poslední med a začneme chystat včely na zimu. To znamená převěšení do čistých zimních úlů, nakrmení, léčení a případná výměna matek. Připravujeme medárnu na zpracování letošního medu a máme v plánu nabídnout našim zákazníkům nové balení medů z Křivoklátska (nová sklenice, nová etiketa). 

Už v průběhu hlavní části včelařské sezóny jsme začali se zakládáním nových medovin. V kvasírně se nachází sudy s Vánoční medovinou a ve stadiu hlavního kvašení je i rybízová medovina z našeho vlastního červeného, černého a bílého rybízu. S částí šarže rybízové medoviny počítáme na letošní adventní akce. Teplý medový rybízák měl vloni velmi kladných ohlasů. A dozrávají nám i višně. Předloňská malá pokusná šarže višňového medového vína se povedla, tak zkusíme založit velký sud. 

Radomír Dvořák, váš včelař