Včelařův blog

Pastovaný med

07.01.2022

Je to jedno jaké označení použijeme. Pokaždé záleží na kvalitě medu, výsledné konzistenci, chuti a vzhledu. Nejvíce záleží na výběru druhu medu vhodného k pastování. V našich podmínkách jsou nejlepší k pastování med řepkový, malinový nebo slunečnicový. Jsou to medy, které poměrně rychle krystalizují. Dobře zpastovaný med už ale nezkrystalizuje jako...

V Čechách je zdá se tolik včelařů a včelstev, že by naše země měla být soběstačná co se týče produkce medu. Zcela evidentně, podle otevřených tvrzení tuzemských velkoobchodníků s medem, se však v naší maloobchodní síti objevuje i med zahraniční. Podobně tomu tak bude i pokud se jedná o výrobu potravin a nápojů z medu - například medoviny, která se...

Jak zpracováváme med. Vytáčení, rozehřívání, cezení a plnění.