Novinky

Co nového u včel a v medovinárně

V těchto dnech se nachází v naší kvasírně sudy s novou vánoční medovinou. Zvýšili jsme podíl medu, ke kvašení použili kvasinky POWER od firmy Schimansky. Ale hlavně jsme použili úplně nové druhy exotického koření. Především jsme zvolili "koření s původem". Například cejlonskou skořici, rajská zrna guinejského pepře, vanilku z Ugandy a další druhy...

Ještě před zahájením včelařské sezóny jsme stihli stočit do lahví nové medoviny. Zbývá provést stanovení obsahu alkoholu a pak je nabídneme k vyzkoušení. Muškátové medové víno, bezové medové víno a rytířskou medovinu jsme kvasili pomocí kvasinek Schimansky. Velikonoční medovinu, kterou jsme odvodili od receptury sváteční medoviny, jsme kvasili...

Na limitovanou edici medových vín ze sušených plodů jsme navázali druhou sérií. Šípek, aronii a černý bez jsme nově doplnili o sušené plody trnky. Ke kvašení jsme použili kvasinky POWER od firmy Schimansky a do medového roztoku přidali pár kilo medu navíc oproti prvním šaržím. Vykvašená medová vína v současné době již zrají a jejich stáčení do...